Home » Programma 2018 » Workshops 2018 » Jelle Westra – Meer winst voor hoveniers

Prima omzet, maar hoe zit het met de winst?

Door Jelle Westra

Heb je een lekkere omzet gedraaid vorig jaar? Gefeliciteerd! Maar hoe zit het met de winst? Tijdens deze workshop behandelen we drie tips voor meer winst voor hoveniers:

1. Beter opletten

Uit onze benchmark blijkt dat 70 procent van de hoveniers hun urenregistratie (en dus facturatie) kan verbeteren. Kijk bijvoorbeeld of je ook voorbereidende gesprekken en kosten doorberekent.

70 procent van de hoveniers kan beter factureren.

2. Prijs is niet alles

Laatst vertelde een hovenier mij dat een architect hem een mooi project gunde. Waarom? De architect antwoordde: ‘Jij was de enige die bij beide afspraken op tijd aanwezig was en je kwam je afspraken na. Dat geeft vertrouwen voor de samenwerking!’ Kwaliteit, aandacht en vertrouwen betalen zich terug.

Vertrouwen betaalt zich terug.

3. Focus op meer winst

Slimmer werken is beter dan harder werken. Het totaal aantal uren van een project (inclusief service en garantie) komt vaak niet overeen met de uren die in rekening worden gebracht. Het niet durven vragen van een reëele vergoeding voor je werk komt in de praktijk te vaak voor.

Slimmer werken is beter dan harder werken.

Coaching

Ondernemen kun je niet alleen. Ik help hoveniers om in deze topdrukte nog scherper te werken. Waar moet je op letten bij het schrijven en in rekening brengen van uren? Hoe krijg je betere klanten die meer opleveren? Deze praktijkervaring zal ik met jullie delen.

Tim Kok van Hoveniersbedrijf Tim Kok over de coaching van TuinKeur

‘Jelle Westra heeft mij geholpen om beter te ondernemen als hovenier. Hij laat mij in de spiegel kijken, op een nuchtere en eerlijke manier, met praktische adviezen. Sinds de coaching van Jelle is er meer rust in het bedrijf. Het is altijd goed om iemand met een frisse blik naar jouw ondernemen te laten kijken!’

Jelle Westra
TuinKeur

 

 

Jij komt toch ook?