Home » Programma 2018 » Sprekers 2018 » Tom Coronel

Tom Coronel

Autocoureur & Ondernemer

Tom Coronel: inspirerende spreker over ondernemen, topsport en e-commerce
Tom Coronel is een rasondernemer. Een uitermate inspirerende, succesvolle en professionele duizendpoot. Zo is Coronel oprichter/eigenaar van vele webwinkels onder de naam Create2Fit, oprichter/eigenaar van Social Media Bureau Booster Media Solutions, e-commerce man van het jaar 2011, succesvol internationaal autocoureur (FIA WTCC), oprichter/eigenaar van een eigen raceteam, race-instructeur bij Rensportschool Zandvoort, fanatieke coach van jonge, veelbelovende autocoureurs in spé en natuurlijk inspirerend spreker op vele gelegenheden.

Zijn instinct voor ondernemen zat er al vroeg in. Handelen was zijn ding en hij wist altijd wel de beste deals voor familie, vrienden en bekenden te regelen. Tot hij circa 10 jaar geleden in aanraking kwam met LG en hun plasma televisies. Toen was het hek van de dam. Tom Coronel wist het zeker: hier zit business in. Hij startte Create2Fit BV. Na wat vallen en opstaan richtte deze visionair zijn blik op het verkopen van producten via internet in de tijd dat de internetbubbel net uit elkaar gespat was. Iedereen verklaarde hem voor gek, maar Coronel wist het zeker: internetverkopen is de toekomt. En hij had het bij het rechte einde. Zijn onderneming groeide in de afgelopen 10 jaar van de gebruikelijke zolderkamer uit tot een bedrijf van formaat met omzetten van meer dan 48 miljoen per jaar. Met 50 medewerkers is dit bedrijf marktleider in zijn branche. Tom’s slogan op ondernemersgebied? “Ik heb geen concurrenten. Ik heb collega’s en uitdagingen en die samen maken mij een vernieuwende ondernemer die volgas op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden.”

Naast zijn carrière als ondernemer is Tom Coronel vooral ook bekend autocoureur. Als zoon van autocoureur Tom Coronel Sr. werd racen hem met de paplepel ingegoten. Zijn sportieve loopbaan nam vanaf 1990 een vlucht. Coronel racet vanaf die tijd in verschillende race-klassen. Eerst in Nederland en later op internationaal topniveau. Zo woonde en leefde hij 5 jaar in Japan en won het Japanse Formule 3 kampioenschap, alsmede het Formula Nippon Kampioenschap en de International Masters of Formula 3. De jaren daarna breidde Coronel zijn CV flink uit met vele races, overwinningen en kampioenschappen zoals DTCC, Dakar, 24 hrs Nurnburgring, het ETCC, WTCC en de Le Mans Series. Tom’s slogan op race-gebied? ‘Ik word in een race liever 2e met een goed gevecht en de kans om volgende keer te winnen, dan de race te winnen met 10 sec. voorsprong. Het gevecht houdt je scherp, maakt je creatief, innovatief, is de uitdaging en zorgt ervoor dat je kansen creëert.’

Tom Coronel is geboren op 5 april 1972 in Naarden. Hij is vader van 2 kinderen. Op autosport gebied is Coronel op dit moment actief voor BMW in het FIA Wereldkampioenschap voor Tourwagens (FIA WTCC) en voor Spyker in Le Mans. Als coach leidt hij jonge talentvolle coureurs op in zijn eigen Nederlandse raceteam samen met zijn tweelingbroer Tim en als ondernemer maakt hij zich nog steeds dagelijks druk over internet marketing, sales, social media en alles wat met nieuwe media te maken heeft.

Workshop online ondernemen

Tom Coronel

Tom Coronel is een rasondernemer. Een uitermate inspirerende, succesvolle en professionele duizendpoot. Zo is Coronel oprichter/eigenaar van vele webwinkels en bedrijven. Hoe doet hij dat? 

Jij komt toch ook?

 

HOOFDSPONSOR

 

 

Sponsoren GardenExperience 2021

 

ORGANISATOR