Home » Programma 2018 » Sprekers 2018 » Jeroen Zijlmans – VHG

Jeroen Zijlmans is werkzaam als Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt bij Branchevereniging VHG. In die rol functioneert hij als gesprekspartner voor AOC’s, SBB, overheid, exameninstellingen etc. over het groene onderwijs.

In deze tijd is het van groot belang dat we als sector aan tafel zitten én de handen uit de mouwen steken. De AOC’s hebben het zwaar door een krimpend aantal leerlingen, een wisselend imago en er is onlangs een kritisch rapport uitgebracht over de AOC’s waarop de minister een reactie en een verbeterplan verwacht.

Roepen of afwachten aan de zijlijn heeft daarom geen zin meer, als sector moeten we zelf aangeven waar we naar toe willen, hoe we dat willen bereiken en zelf ook de handen uit de mouwen steken. VHG neemt hierin het voortouw.

En waar moeten we dan naar toe?

  • Concentratie op een kleiner aantal opleidingslokaties.
  • Samen met het bedrijfsleven die lokaties op niveau brengen
  • Meer doorstroom van VMBO naar MBO
  • Goede opleidingsmogelijkheden voor zij instromers

 

En wie is Jeroen Zijlmans?

Jeroen Zijlmans is in de jaren negentig als bijbaan bij zijn studie begonnen als leerlingbegeleider bij GOA (tegenwoordig TRI). Daarna heeft een lange periode als opleidingsfunctionaris in de bouwsector gewerkt. De liefde voor de groensector is altijd blijven bestaan en in 2007 is hij begonnen aan zijn huidige functie bij Branchevereniging VHG.

Jij komt toch ook?